Verkoop boeken en tijdschriften opgeheven DHV bibliotheek

In het DHV-Bulletin Nr 4-2012 werd aangekondigd, dat in verband met het afwikkelen van onze bibliotheek op 15 januari een overzicht van de te koop zijnde boeken zou komen te staan. Het inventariseren bleek Cor van Ginkel echter veel meer tijd te kosten. Maar nu is die lijst van te verkopen boeken en tijdschriften dan ook beschikbaar en publiceren wij de "spelregels" bij deze verkoop.

In 2011 is besloten de DHV bibliotheek op te heffen, omdat:
a. het Drents Archief geen ruimte meer had voor  de DHV-bibliotheek;
b. er na 2003 geen boeken meer zijn aangeschaft;
c. de DHV zelf niet over een ruimte beschikt voor inzien van die publicaties;
d. de DHV geen bibliothecaris heeft;
e. de bibliotheek van het DA alle boeken en tijdschriften ook bezit, te raadplegen in de studiezaal;
f. de tijdschriften van de lokale historische verenigingen ook bij de betreffende vereniging zijn in te zien.

Aansluitend is besloten om de boeken die betrekking hebben op een dorp of stad in de provincie Drenthe aan de betreffende lokale historische vereniging te schenken en de overige uitgaven te verkopen.

De boeken en tijdschriften bevinden zich in het algemeen in goede tot redelijke staat. Wel zijn de uitgaven voorzien van één of meer stempels met de tekst: “Eigendom van de Drentse Historische Vereniging” of een soortgelijke tekst.

De verkoop vindt plaats onder de volgende voorwaarden:

  1. Per boek - bij tijdschriften per jaargang - kan in de periode van 1 februari tot 15 februari 2013 een bod worden gedaan.
  2. Als er meer gegadigden zijn dan wordt de uitgave aan degene die het hoogste bod heeft gedaan verkocht; het bestuur behoudt zich echter het recht voor om, indien een bod niet in een redelijke verhouding tot de waarde van de uitgave staat, niet tot verkoop over te gaan.
  3. Verpakkings- en verzendkosten zullen in rekening worden gebracht.
  4. Het bod dient onder vermelding van de volledige gegevens, zoals deze op de lijst staan, per e-mail  te worden gezonden naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  per post naar de heer C. van Ginkel, Zuiderdiep 190, 9571 BK 2e Exloërmond.
  5. Na opgave van de totale kosten dient het bedrag hiervan te worden overgemaakt naar  bankrekeningnummer 15.26.79.154 ten name van DHV te Assen.

Mocht u nadere informatie over een bepaalde uitgave wensen dan kunt u per e-mail contact opnemen met de heer Van Ginkel.

De opbrengst van de uitgaven zal – zoals vanzelf spreekt – ten goede van uw vereniging komen.
Het bestuur gaat er dan ook vanuit dat hiermede bij het bieden rekening zal worden gehouden.

Het bestuur