Organisatie

Bestuur
Sophie Timmer (voorzitter) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Fred Sieders (voorzitter) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kitty Janssen (secretaris) iDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Folkert van der Meer (penningmeester) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bernd Otter (algemeen bestuurslid) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Jan van Zijverden (algemeen bestuurslid) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Joke Wolff (algemeen bestuurslid) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Contact

U kunt contact met ons opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wilt u per post iets aan ons sturen dan kan dat naar:
DHV
p.a. Brink 4
9401 HS ASSEN

Ons bankrekeningnummer is: NL09 RABO 0152 6791 54
Wilt u een actieve bijdrage leveren aan de DHV, laat het ons weten! 

Redactie Drents Historisch Tijdschrift Waardeel

Waardeel. Drents Historisch Tijdschrift verschijnt vier keer per jaar, te weten in maart, juni, september en december. Waardeel publiceert bijdragen op het gebied van Drentse geschiedenis in de meest brede zin, van fietsvierdaagse tot ruilverkaveling, van boerenopstand tot negentiende-eeuwse mode. Waardeel is rijk geïllustreerd, wordt gedrukt in full color en telt 32 of 36 bladzijden. De volledige lijst van artikelen wordt elk kwartaal bijgewerkt. Leden van de DHV kunnen hier inloggen om de artikelen digitaal te raadplegen.

Het tijdschrift is een podium voor zowel amateurs als professionals om hun onderzoeksresultaten te publiceren. De redactie bepaalt de inhoud van Waardeel onafhankelijk van het bestuur. 

De redactie van Waardeel bestaat uit:

Tanja Annen
Hilde Boelema
Jan Bruggink (beeldredacteur)
Roy van Gool
Kitty Janssen (eindredacteur, waarnemend)
Anke Jongste
Joke Wolff (hoofdredacteur, waarnemend)

Vaste medewerker: Jan Bos

Contactgegevens Waardeel:
waardeelDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Brink 4
9401 HS ASSEN

Redactie Drents Genealogisch Jaarboek

Het Drents Genealogisch Jaarboek biedt jaarlijks ruimte aan genealogen om hun onderzoeksresultaten op het gebied van de Drentse genealogie publiceren. De familiegeschiedenissen belichten thema’s als reizigers, bewoningsgeschiedenis, criminaliteit, heraldiek en beroepen. 

De redactie van het Drents Genealogisch Jaarboek bestaat uit:

 • Godwin Zwanenburg

U kunt via de mail contact opnemen met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of stuur uw post naar:
Redactie Drents Genealogisch Jaarboek
p.a. Brink 4
9401 HS ASSEN

Wilt u actief te worden in de redactie, neem dan gerust contact met ons op.

Stichting Nieuwe Drentse Volksalmanak

De Nieuwe Drentse Volksalmanak (NDVA) verschijnt sinds 1883 en is in de loop van de jaren uitgegroeid tot hét podium voor amateurs en professionals om de resultaten van hun onderzoek op wetenschappelijk verantwoorde wijze aan een breed publiek te presenteren. De almanak bevat artikelen op het gebied van geschiedenis en archeologie. De jaarlijkse uitgave van de almanak wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Nieuwe Drentse Volksalmanak waarin naast de DHV ook de Drents Prehistorische Vereniging, het Drents Archief, de Stichting Vrienden van het Drents Museum en uitgeverij Van Gorcum zitting hebben.

De redactie van de NDVA bestaat uit:

 • Vincent van Vilsteren (eindredacteur)
 • Mark Goslinga
 • Mans Schepers
 • Fred Sieders
 • Gerben de Vries
 • Karen de Vries
 • Ellen de Vries-Heijboer
 • Joke Wolff

U kunt contact opnemen met de redactie via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of stuur uw post naar:
Postbus 134,
9400 AC Assen

Werkgroep Geschiedenis

De werkgroep geschiedenis organiseert activiteiten op het gebied van geschiedenis en genealogie. Vast op ons programma staat de LOL, een Lezing op Locatie. Daarnaast organiseren we symposia en andere activiteiten.

De Werkgroep Geschiedenis bestaat uit:

 • Joke Wolff
 • Christian Lubbinge
 • Erwin de Leeuw
Werkgroep Talkshow

Er zijn veel manieren om een historisch verhaal te vertellen. De werkgroep talkshow voegt daar nog een vorm aan toe: de historische talkshow. In een talkshowachtige setting belichten de deelnemers een onderwerp uit de Drentse geschiedenis van diverse kanten. Hetgeen zij te berde brengen is gebaseerd op onderzoek in historische bronnen. De uitdrukkelijke doelstelling van elke voorstelling is om geschiedenis op een levendige manier te presenteren en daarmee te amuseren en te informeren. De werkgroep laat zich graag inspireren door tips van buitenaf.

De werkgroep bestaat uit:

 • Wim Ensing
 • Ferry Sieders
Website

Voor algemene zaken die betrekking hebben op de website, kunt contact u opnemen met het secretariaat via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.