Sprekerslijst

 

De DHV spant zich in om een actuele Sprekerslijst in stand te houden waaruit verenigingen kunnen putten voor het organiseren van een lezing. Wanneer u belangstelling heeft voor zo'n lezing, dan kunt u de betrokkene zelf benaderen en een en ander nader te regelen.

Wilt u ook op de lijst komen? Of wilt u een wijziging doorvoeren? Neem dan contact op met de secretaris van de DHV: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Spreker   Onderwerp mailadres
  Abel Darwinkel   Drentse taal of Drentse literatuur Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Albert Eggens   Z.O. Drenthe tijdens de 1e wereldoorlog Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Albert Haar   Van Speulman tot Skik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Anja Schuring   Begraafplaats in Veenhuizen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
      Moord op dominee Ledeboer 1780  
  Arnoud Olie   stadsvernieuwing met behoud  www.bureaubeno.nl
      van historische waarden  
  Bernhard Hanskamp   Bewogen ruimte, de herverkaveling in Drenthe Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Bert Boon    Wil de laatste kruidenier het licht uit doen? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.     
  Dirk Mulder   Lezing over Kamp Westerbork Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Eddy van der Vegt   Monumenten in…. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Egbert Meijers   Flint (zwerfkeien) , zwerver uit de oertijd Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
      Streektaalmuziek  
  Eric van der Kuijl   stadsarcheoloog  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  F. Meek   Lopen op hout (klompen) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.      
  Fre van der Beemt   Zonder ijstijd geen Sleen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
      Zonder ijstijd geen gemeente Odoorn  
  Frits Rosenbaum   Max Douwes, geschiedenis en verhalen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Geert Ziengs   Tussen kunst en kitsch  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Geke Holtrop       Een wandeling door de prehistorie van Drenthe Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  G. van der Heyden   Kunstenaarsdorp Rolde Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Hans Elerie   Veldnamen als levend erfgoed Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Harm Jan  Lesschen   Het hiele jaor rond Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    
  Hendrik Hachmer   Anthony Winkler Prins en Jacob Winkler Prins  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
      de Oostzeevaart vanuit de Groninger en   
      Drentse Veenkoloniën  
      Herinneringen van kapiteinsvrouwen aan boord  
      De landbouw en landbouwindustrie in de Groninger en   
      Drentse Veenkoloniën  
  Henk Nijkeuter   Sinterklaas en vele andere tradities        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Henk Schepers    Bijenhouderij     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Jaap Spanninga   Kamp De Beetse, 1935 – 1948 (werk- en  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
      interneringskamp in Westerwolde)   
  Jan Bos   Van Postkoets tot Turbodiesel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
      Huizen van Stand: havezaten en herenhuizen in Drenthe  
  Jan Germs   Dialect en Streektaal Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Jan Weits   zelf gemaakte films over Drentse/Groningse  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
      dorpen met een Drentse dorpen quiz  
  Judith van Weperen   gewoonten en gebruiken in de  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
      Nedergraafschap in de vorige eeuw  
  Michiel Gerding   vele onderwerpen over de geschiedenis van Drenthe Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Patric van Aalderen   "Flugplatz Steenwijk, het Duitse vliegveld  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
      nabij Havelte voor, tijdens en na WOII  
      Het werk van de Bergings- en   
      Identificatiedienst Koninklijke Landmacht (BIDKL)  
  Piet Schuthof   Jeugdboeken     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Pieter Alberts      Speurtocht naar de Emslandkampen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Roel Broekman   Breed scala van onderwerpen op bijengebied Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  R. Weggemans   Boermarken in Drenthe Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Wiecher Kerkmeijer   Vier eeuwen Drentse scheepvaart Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Wil Schackmann   Maatschappij van Weldadigheid Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Wim Ensing   Historische Talkshow over een vermeende moord Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
      op een adelijke dame  
      Historische Talkshow over WOI