Symposium wordt uitgesteld

 

UITSTEL SYMPOSIUM

------------------

Aan sprekers, deelnemers, vrijwilligers en anderszins betrokkenen 

Symposium Drenten uit den vreemde. Migratie naar Drenthe 

Het rondwarende Coronavirus roept een hoop onzekerheid op, ook bij ons als organisatie. Hoe hangt de vlag erbij op 18 april? Is het virus overwonnen, de pandemie afgelopen, de paniek bezworen? Of helpen de maatregelen niet en gaat het virus het Noorden nog veroveren...
In theorie zouden we nu gewoon door kunnen gaan met de voorbereidingen voor het symposium en pas op het laatste moment beslissen of het doorgaat. Maar de kans dat zich weinig mensen aanmelden of dat er gaten vallen in het programma is groot. Ook is het voor sprekers én deelnemers vervelend hierover zo lang in onzekerheid te verkeren. 

We hebben daarom besloten het symposium uit te stellen naar volgend voorjaar. We danken de deelnemers die zich al opgegeven hadden voor hun vertrouwen in ons programma. Als u al betaald hebt; de penningmeester zal het deelnemersgeld een dezer dagen aan u terugstorten. 

We danken de sprekers en vrijwilligers voor inzet en enthousiasme en hopen van harte dat zij volgend voorjaar opnieuw tijd kunnen vinden en bereid zijn mee te werken. We zullen jullie allemaal vroegtijdig in kennis stellen van datum en plaats van het uitgestelde Drenten uit den vreemde. Migratie naar Drenthe. En dan maken we het nóg mooier dan dit jaar al de bedoeling was. 

Met vriendelijke groeten, 

Anja Schuring 

Voorzitter Drentse Historische Vereniging

-------------

 

 

 

Op 18 april 2020 organiseren we een symposium over het thema 'Drenten uit den vreemde. De migratie naar Drenthe.' 

Drenthe is, net als de rest van de wereld, een smeltkroes van culturen. Toch hebben we het vaak over dé Drent. Dat vraagt om nader onderzoek. Ons symposium gaat over de migratie naar Drenthe. Over Hugenoten, hannekemaaiers, vluchtelingen, veenarbeiders, soldaten, bestuurders, gastarbeiders, kolonisten van de Maatschappij van Weldadigheid, Molukkers, restauranthouders... En zo kunnen we nog wel even doorgaan. 

Op het symposium vertellen sprekers van naam over de 'nieuwkomers' en welke invloeden zij meebrachten en brengen. Maar het is niet alleen luisteren deze dag; u kunt zelf actief deelnemen aan een workshop over bv de muzikale invloeden, eetcultuur, taalontwikkeling... 

AANMELDEN

We hopen op een enerverende dag! U kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U ontvangt na aanmelding informatie over de betaalwijze en een inschrijfformulier voor de workshops. Er is ruimte voor 180 deelnemers en wie het eerst komt... Voor leden van de DHV en voor de Stichting Oud Meppel kost deze dag (in Meppel) slechts € 25,00 inclusief een uitgebreide lunch met een variatie uit de 'Drentse' keuken. Niet leden betalen € 32,50. 

Onderstaand het programma en een overzicht van de workshops: schrijf je meteen in!

 

 

2020 03 09 DvhN