In het laatste nummer van Waardeel

Waardeel dec 2023Moordpartij rond Meppel: dat is de titel van een van de artikelen in het decembernummer van Waardeel 2023. Aktion Silbertanne begon in 1943 in Drenthe. “Drie moorden te Meppel”, schrijft het Nieuwsblad van het Noorden op 1 oktober 1943.
De kop boven het artikel in het dagblad laat weinig aan de verbeelding over. Er zijn drie mensen om het leven gebracht. Wie er achter de moorden zit, is op dat moment voor de lezers nog onduidelijk. Maar mensen die dicht bij de doden hebben gestaan, weten ongetwijfeld in welke hoek ze het moeten zoeken...

Verder in dit nummer:
- Op zoek naar de Midden-Steentijd over de pioniers die spectaculaire vondsten uit dit tijdvak deden.
- Gered van het grofvuil over veertigduizend museumobjecten rond 1900.
- Undercover op de boerderij over Daisy Stork-van der Kuyl, pionier op gebied van vrouwenstudies.
- Verkrachting in Veenhuizen, een rouwservies, lezenwaardige boeken en activiteiten om te bezoeken.

ABONNEREN OP WAARDEEL?
Wilt u vier keer per jaar ons interessante tijdschrift ontvangen? Dat kan door lid te worden van de Drentse Historische Vereniging voor slechts 30 euro per jaar. U ontvangt dan ook jaarlijks de Nieuwe Drentse Volksalmanak en u kunt met korting deelnemen aan lezingen op locatie, symposia en andere activiteiten.

Aanmelden kan via: Aanmelden lidmaatschap (drentsehistorischevereniging.nl)