Stem hier voor de publieksprijs

Henk van Triest uit Meppel beschrijft in “Hoe de middenstand verdween uit Hoogeveen” twintig middenstandsfamilies die actief waren in het Hoogeveen van 1930 tot 1980. De 85-jarige auteur, zelf afkomstig uit de levensmiddelenbranche, kwam op het idee toen hij met zijn vrouw door de Hoofdstraat wandelde en zij zich beiden afvroegen wat er met de winkeliers gebeurd was uit de tijd dat ze zelf nog regelmatig het centrum bezochten. Van Triest schreef eerder over onder andere woonzorgcentrum Olden Kinholt, de imkerij, over een bekende boerenfamilie in Hollandscheveld en over zijn eigen familie. “Hoe de middenstand verdween uit Hoogeveen” is zijn achtste publicatie. 

Asser Historische Vereniging (AHV) zette een reeks activiteiten op touw ter gelegenheid van de opening van de Blauwe As, het opnieuw bevaarbaar maken van de Vaart en het Kanaal door Assen. Er waren twee exposities (in de Nieuwe Kolk en in warenhuis Vanderveen), een lezing en een paar foto-presentaties. Daarnaast leverde de AHV tekst en foto’s voor de informatiepanelen die langs het Kanaal geplaatst werden. Als klap op de vuurpijl verscheen in april het “Waterboek van Assen”, waarin de geschiedenis van het water in en rondom Assen belicht wordt van de oorspronkelijke singels uit de kloostertijd, via de aanleg van de Drentsche Hoofdvaart tot de Blauwe As'.

Project "maak je eigen boek" door Kees en Marieke Opmeer. De kano van Pesse is het vijfde boek in de reeks “Maak je eigen boek” van Kees (schrijver) en Marieke (illustrator) Opmeer. Ze maakten het samen met ruim 400 leerlingen van groep 6, 7 en 8 van verschillende basisscholen in Hoogeveen. Op het spoor gezet door een museumbezoek maakte elke klas één hoofdstuk van het spannende verhaal dat bestaat uit zestien hoofdstukken. De kinderen leerden samenwerken, oefenden hun taalvaardigheid, leerden hun fantasie te gebruiken leerden een hoop van de geschiedenis en aardrijkskunde van hun woonplaats. Provinciaal archeoloog Wijnand van der Sanden heeft het project wetenschappelijk begeleid. Een eerdere versie van “Maak je eigen boek” ging over kasteel de Kinckhorst in Meppel.
Maak hieronder uw keuze
Invalid Input
Invalid Input
Verplicht veld
U kunt per e-mailadres maar één keer stemmen.