DHV-prijs 2018

Voor de negentiende keer zal de DHV op zondag 17 maart de DHV-prijs uitreiken. Dit zal net als  de voorgaande jaren plaatsvinden bij RTV-Drenthe, in een rechtstreekse uitzending van het radioprogramma Drenthe Toen.

De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldprijs van duizend euro. Ook organiseren we wederom een publieksprijs. De winnaar daarvan krijgt een kunstwerk. Dit jaar is Henk Geertsma uit Assen de maker.

Tot uiterlijk 21 januari kon iedereen kandidaten nomineren. Op 15 februari zal via radio Drenthe en het Dagblad van het Noorden bekend worden gemaakt welke drie kandidaten zijn genomineerd voor deze prijs. Op zondag 17 februari wordt bij het radioprogramma Drenthe Toen uitgebreider stil gestaan bij de genomineerden. 

De jury van de DHV-prijs bestaat uit Ard van der Tuuk (burgemeester Grootegast, voormalig lid GS Drenthe), Theo Spek (professor Rijksuniversiteit Groningen), Erwin de Leeuw (medewerker Drents Archief), Jan Willem Horstman (journalist Dagblad van het Noorden) en secretaris van de jury Ferry Sieders.