Voorinschrijving Symposium Drenten uit den vreemde - 18 april 2020

Op 18 april 2020 organiseren we een symposium over het thema 'Drenten uit den vreemde. De migratie naar Drenthe.' 

Drenthe is, net als de rest van de wereld, een smeltkroes van culturen. Toch hebben we het vaak over dé Drent. Dat vraagt om nader onderzoek. Ons symposium gaat over de migratie naar Drenthe. Over Hugenoten, hannekemaaiers, vluchtelingen, veenarbeiders, soldaten, bestuurders, gastarbeiders, kolonisten van de Maatschappij van Weldadigheid, Molukkers, restauranthouders... En zo kunnen we nog wel even doorgaan. 

Op het symposium vertellen sprekers van naam over de 'nieuwkomers' en welke invloeden zij meebrachten en brengen. Maar het is niet alleen luisteren deze dag; u kunt zelf actief deelnemen aan een workshop over bv de muzikale invloeden, eetcultuur, taalontwikkeling... 

We hopen op een enerverende dag! U kunt zich alvast aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U ontvangt dan begin 2020 informatie over de workshops waarvoor u zich kunt inschrijven, de betaalwijze en de locatie.Er is ruimte voor 180 deelnemers en wie het eerst komt... Voor leden van de DHV en voor de Stichting Oud Meppel kost deze dag (in Meppel) slechts € 25,00 inclusief een uitgebreide lunch met een variatie uit de 'Drentse' keuken. Niet leden betalen € 32,50. 

Vanaf februari staan programma en locatie op www.drentsehistorischevereniging.nl