Agenda 2020

Alle activiteiten op de agenda van 2020 zijn tot nader order uitgesteld.

We hopen hier binnenkort weer een aangepaste en volle agenda te tonen!

UITSTEL SYMPOSIUM

------------------

Aan sprekers, deelnemers, vrijwilligers en anderszins betrokkenen

Symposium Drenten uit den vreemde. Migratie naar Drenthe

Het rondwarende Coronavirus roept een hoop onzekerheid op, ook bij ons als organisatie. Hoe hangt de vlag erbij op 18 april? Is het virus overwonnen, de pandemie afgelopen, de paniek bezworen? Of helpen de maatregelen niet en gaat het virus het Noorden nog veroveren...
In theorie zouden we nu gewoon door kunnen gaan met de voorbereidingen voor het symposium en pas op het laatste moment beslissen of het doorgaat. Maar de kans dat zich weinig mensen aanmelden of dat er gaten vallen in het programma is groot. Ook is het voor sprekers én deelnemers vervelend hierover zo lang in onzekerheid te verkeren.

We hebben daarom besloten het symposium uit te stellen naar volgend voorjaar. We danken de deelnemers die zich al opgegeven hadden voor hun vertrouwen in ons programma. Als u al betaald hebt; de penningmeester zal het deelnemersgeld een dezer dagen aan u terugstorten.

We danken de sprekers en vrijwilligers voor inzet en enthousiasme en hopen van harte dat zij volgend voorjaar opnieuw tijd kunnen vinden en bereid zijn mee te werken. We zullen jullie allemaal vroegtijdig in kennis stellen van datum en plaats van het uitgestelde Drenten uit den vreemde. Migratie naar Drenthe. En dan maken we het nóg mooier dan dit jaar al de bedoeling was.

Met vriendelijke groeten,

Anja Schuring

Voorzitter Drentse Historische Vereniging

-------------

Op 18 april 2020 organiseren we een symposium over het thema 'Drenten uit den vreemde. De migratie naar Drenthe.'

De winnaars van de DHV-prijs 2019 zijn bekend!

De winnaars van de DHV-prijs volgens het oordeel van de jury zijn Marcel Bulte, Gerben Dijkstra en Sis Hoek-Beugeling met het boek De aantekeningen van Israël Jacobs.

Marcel Bulte, Gerben Dijkstra & Sis Hoek-Beugeling hebben met het boek De aantekeningen van Israël Jakobs bewezen dat je met flinterdunne gegevens een persoon weer een menselijk gezicht kunt geven. Een voorbeeld hoe je door nauwgezet onderzoek van summiere aantekeningen een compleet verhaal, in dit geval van de joodse Emmenaar Israël Jakobs, kunt schrijven.

De winnaar van de publieksprijs is geworden de werkgroep Monumenten van de Historische Vereniging Klenckerheugte met het boek over Zwinderen.

De werkgroep Monumenten van de Historische Vereniging Klenckerheugte heeft met het boek prachtig vormgegeven boek Zwinderen, 800 jaar tussen Veen en Zand een nieuwe standaard gesteld voor het schrijven van dorpsgeschiedenissen. Aan de hand van archiefmateriaal wordt de geschiedenis van Zwinderen verteld.

Siemen Dijkstra heeft dit jaar de publieksprijs gemaakt: een schitterende kleurenhoutsnede van een paardenbloemenveld.

GEFELICITEERD!

De stembus is gesloten: luister om 15.00 uur naar Drenthe Toen om te horen wie de prijs heeft/hebben gewonnen!

89854362 1612076505610239 3285783520563167232 o

Untitled Scanned 01