11 mei 2019 - LOL in Dwingeloo

Lezing op Locatie 11 mei in Dwingeloo op twee zeer bijzondere locaties

De Lezing op Locatie (LOL) is deze keer in Dwingeloo. Met Frank van der Velden van Het Drents Landschap bekijken we de voortgang van de restauratie van havezate Oldengaerde. Erwin de Leeuw geeft ons een inkijkje in de geschiedenis van de schultefamilie Prins die, net als de bewoners van Oldengaerde, een belangrijke stem had in het bestuur en het dorpsleven van Dwingeloo. Veel in het dorp herinnert nog aan deze familie en na de lezing neemt Erwin ons mee op een korte wandeling langs een aantal huizen waar leden van de  familie Prins gewoond hebben. Tussen de middag lunchen we met een uitgebreide koffietafel bij Hotel De Drift. De LOL kost 19,50 euro (niet-leden betalen 24,50 euro).

Het programma ziet er globaal als volgt uit:

10.00 uur        inloop met koffie/thee bij De Drift, Drift 4 in Dwingeloo

10.30 uur        lezing Erwin de Leeuw in de Nicolaaskerk

12.30 uur        koffietafel bij Hotel De Drift

13.30 uur        rondleiding door Frank van der Velden op Oldengaerde

15.00 uur        einde

U kunt zich opgeven via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U krijgt dan van ons een mail retour met daarin de betalingsgegevens.

De Nicolaaskerk Dwingeloo

De Nicolaaskerk (foto Anja Schuring)

Oldengaerde op een foto uit 2014

Oldengaerde op een foto uit 2014. Momenteel wordt de havezate gerestaureerd (foto Anja Schuring)