Winnaar DHV-prijs 2018: Darp!

Op zondag 17 maart is de winnaar van de DHV-prijs bekend gemaakt in het atrium van RTV-Drenthe tijdens een live uitzending van Drenthe Toen. Zowel de vak- als de publieksjury waren het eens: de werkgroep Trots op Darp is de grote winnaar! 'Het project is een schoolvoorbeeld van hoe je de plaatselijke historie 'levend' en aantrekkelijk kunt maken en hoe geschiedenis mensen bij elkaar kan brengen’, zo staat in het juryrapport.

Uitreiking DHV-prijs 2018 aan de Werkgroep Trots op Darp. Vlnr. Hennie Schans (secretaris Dorpsgemeenschap Darp, Havelterberg en Busselte, Christien de Jong (een van de geïnterviewden in het boek), Joy van der Beek (werkgroep Trots op Darp), Anja Schuring (voorzitter Drentse Historische Vereniging) en interviewster Lydia Tuijnman van RTV-Drenthe.

Een fotoimpressie van een geslaagde middag.
Met dank aan fotograaf: Frans Ohm.

Leden van de Werkgroep Trots op Darp bij Sophie Timmer aan tafel
Leden van de werkgroep Trots op Darp bij Sophie Timmer aan tafel in een gezellig volle zaal.

Egbert Brrink en Bernd Otter bij Sophie Timmer aan tafel

Genomineerde Egbert Brink en sidekick historicus en journalist Bernd Otter vertellen
over het boek De nacht van Byrman.

Uitgever Sonja Geurts en auteur Eric Dijkstra

Uitgever Sonja Geurts en genomineerde Erik Dijkstra in gesprek met Sophie over
Spitten voor de vijand.

De zingende broeder Remco Bijleveld luisterde de middag op.

De publieksprijs: een prachtig kunstwerk van Henk Geertsma.

De trotse winnaars

De trotse winnaars met de welverdiende DHV-prijs 2018.

Meppeler Courant 18 maart 2019