7 april: Symposium Genetische Genealogie 2018

Na een succesvol symposium in 2016 over archeologie, historie en landschaps-geschiedenis in Coevorden, organiseert de Drentse Historische Vereniging (DHV) in 2018 een symposium over Genetische Genealogie. Deze vorm van genealogie gebruikt verschillen in het DNA om herkomst en verwantschap vast te stellen. Op grond van overeenkomsten en verschillen in DNA-materiaal dat iedereen van zijn vader en moeder krijgt kunnen we worden ingedeeld in zogenaamde haplogroepen. 

Tijdens dit symposium wordt u de methodiek van dit DNA-onderzoek uitgelegd. Hoe aan de hand daarvan onderzocht is hoe de mensheid over onze aarde is verspreid. Maar ook hoe dit heel praktisch toepasbaar kan zijn voor uw eigen familieonderzoek.

Een groep gespecialiseerde sprekers van universiteiten en van een universitair ziekenhuis vertellen over deze fascinerende techniek. Een aantal genealogen vertelt hoe zij deze methode hebben gebruikt in hun familiegeschiedenis.

Maar ook antwoord op vragen of u van de Vikingen of de Spanjaarden afstamt. Kan Vikingbloed met deze methode worden aangetoond? Of is dit een fabel?

Wilt u zich opgeven voor dit symposium? Dat kan hier: aanmelden symposium