Waardeel nummer 4 van 2018 verschijnt in de tweede week van januari 2019

Vanwege het heugelijke feit dat de 100e waardeel wordt uitgebracht gaan we dit feestelijk benaderen. We willen deze waardeel namelijk op 10 januari 2019 uitreiken aan de Drentse gedeputeerde van cultuur Cees Bijl en dat doen we in de kerk van Anloo.

waardeel 2018 4

De negenennegentigste waardeel is reeds verschenen. Dit keer staan er uitgebreide artikkelen in over Darp, hunebedden en kerkorgels.
Veel leesplezier gewenst!

2018 03 waardeel

De speciale editie van het Drents Genealogisch Jaarboek met als thema Genetische Genealogie komt eraan! De vormgever is druk bezig met het verwerken van alle artikelen en de verwachting is dat medio september/oktber dit  themanummer op de deurmat verschijnt. Even geduld dus nog.

Op dit moment staat hij volop in de belangstelling: grasmaaimachineslijper Tjerk Vermaning die na een spectaculaire archeologische vondst in januari 1965 in één klap de bekendste amateurarcheoloog van Nederland werd. Hij had werktuigen van Neanderthalers gevonden die circa 50.000 jaar geleden gemaakt zouden zijn. Niet alleen de vondst was spectaculair, de constatering dat het om vervalsingen ging ook. Onze LOL gaat over de geruchtmakende Zaak Vermaning.Op dit moment staat hij volop in de belangstelling: grasmaaimachineslijper Tjerk Vermaning die na een spectaculaire archeologische vondst in januari 1965 in één klap de bekendste amateurarcheoloog van Nederland werd. Hij had werktuigen van Neanderthalers gevonden die circa 50.000 jaar geleden gemaakt zouden zijn. Niet alleen de vondst was spectaculair, de constatering dat het om vervalsingen ging ook. Onze LOL gaat over de geruchtmakende Zaak Vermaning.

Datum: 3 november 2018
Verzamelen/inloop: Drents Archief, Brink 4 te Assen
Aanvang/einde: 10.30 uur-15.00 uur
Kosten: € 17,50 voor leden; € 22,50 voor niet-leden

Na het welkomstkopje thee of koffie volgen in de studio van het Archief drie lezingen:

Anja Schuring over de wereld van Vermaning,
Reinder van der Molen over hoe hij Vermaning destijds verdedigde en na de pauze
Wijnand van der Sanden over de stenen van Vermaning.

De lunch met een drankje is bij restaurant/grandcafé Liff
Daarna bezoeken we de tentoonstelling De zaak Vermaning in het Drents Museum (en de rest van de middag bent u vrij ook de andere tentoonstellingen, waaronder die over Iran, in het museum te bezichtigen).
Alle locaties die we bezoeken bevinden zich aan de Brink in Assen.

U kunt zich opgeven per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U krijgt dan van ons bevestiging retour met daarin de betalingsgegevens.

En daar is nummer twee alweer van dit jaar! Met dit keer onder andere artikelen over verwarrende informatie op het internet over plaggenhutten, Veenhuizen komt op stoom en een lezersoproep: dit jaar verschijnt namelijk de 100e editie van Waardeel! Een jubileum dus en een mooi moment om aan de lezers te vragen welk artikel hen het meest is bijgebleven. Of juist iets totaal andersom: welk onderwerp heeft u gemist in de afgelopen jaren dat Waardeel verscheen? Antwoorden kunnen verzonden worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

2018 02 waardeel