Waardeel 1 - 2017

2017 01 waardeel

Daar is hij dan, de nieuwste Waardeel van 2017! Met artikelen over de eerste landbouwschool van Drenthe bij het gehucht Wateren, de marke Schoonebeek en schietbanen en de schietvereniging van Veenhuizen. Maar ook: Wat droegen de Drentse etten allemaal bij zicg als onderdeel van hun dienstkleding?

Nieuwsgierig geworden? Word lid van de DHV en ontvang vier keer bij jaar Waardeel.

7 mei ochtendwandeling in Annen

Op zondag 7 mei sluiten we aan bij de wandeling die de Historische Vereniging Annen organiseert naar aanleiding van het Schuilingproject. De wandeling is in het dorp zelf en voert langs een aantal punten waar de deelnemers uitleg krijgen over het ontstaan van het (cultuur)landschap. Tussen de middag is er soep met brood bij café de Grutter (tegenover de muziekkoepel). Daar is ook de lezing van Roelof Eleveld over de schoolmeester Roelof Schuiling en zijn grote betekenis voor het aardrijkskundeonderwijs in Nederland. Aanvang 10.00 uur. Verzamelen bij de hoek Kruisstraat/Brink (afslag naar Spijkerboor). Deze wandeling is voor iedereen toegankelijk. De kosten zijn € 2,50. Graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

21 april: algemene ledenvergadering

Op vrijdag 21 april vindt de ALV van de DHV plaats in het Drents Archief. Dit keer beginnen we om 16.00 uur. Afsluitend de ledenvergadering is er gelegenheid om het glas te heffen de toekomst en bij te praten over het afgelopen jaar.

De agenda is hier te vinden. De overige stukken van de ledenvergadering zijn voor de leden toegankelijk op de ledenpagina van de website. Wanneer u inlogt kunt u bij de gegevens.  Wanneer iemand de stukken per mail wil ontvangen, dan kunt u dit aangeven bij de secretaris (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Overigens zullen de stukken op de bijeenkomst zelf ook worden uitgereikt.

Uitreiking DHV-prijs 12 maart

Historische Vereniging Annen wint de DHV-prijs 2016

Op 12 maart is voor de zeventiende keer de DHV-prijs uitgereikt. Dat gebeurde in een live-uitzending van het radioprogramma Drenthe Toen van RTV-Drenthe. De jury heeft  bekend gemaakt dat de Historische Verenging van Annen de prijs heeft gewonnen. In het juryrapport staat onder andere geschreven dat:

"er was sprake van een brede waaier aan activiteiten rondom Roelof Schuiling met  diverse, originele onderdelen van hoge kwaliteit, die de schijnwerper richten op de geschiedenis van het dorp Annen, en eigenlijk op die van heel Drenthe. Een voorbeeld van een originele, vernieuwende manier om met lokale en regionale geschiedenis om te gaan"

Koert Broersma won de publieksprijs. Maar liefst 1450 stemmen werden uitgebracht, waarvan de meesten naar Koert Broersma ging. Hij kreeg een kunstwerk, gemaakt door Sake Elzinga, overhandigd.